Herkules-hiomakoneet metalliteollisuuteen

Herkules-hiomakoneet ja -telasorvit ovat tarkkuudessa ja suorituskyvyssä asettuneet teollisuuden standardiksi. Valssit, joiden paino on jopa 300 t, pituus 18 m ja halkaisija 3 m, voidaan työstää tiukimpien laatuvaatimusten mukaisesti. Modulaarisen järjestelmän ja saatavana olevan laajan lisäavarustevalikoiman ansiosta koneita voidaan käyttää teräs- ja metallivalmistuksessa, palvelukeskuksissa sekä paperiteollisuudessa.

Levy-, kuuma- tai kylmävalssaamoille valssien hiontaan löytyy ratkaisu yksittäisestä komponentista aina täysin automaattiseen hiomoon. Herkuleksella on useita referenssitoimituksia asiakaskohtaisesti räätälöidyistä ratkaisuista Suomessa sekä maailmalla. Sijoittamalla Herkuleksen hiomakoneeseen tai kokonaiseen automaattihiomoon varmistat valssien luotettavan ja erittäin tarkan hionnan vuosiksi eteenpäin.

Herkuleksen kehittämän MonolithTM-konseptin ansiosta hiomakone voidaan asentaa suoraan hiomon lattiaan ilman erillistä perustusta. Yli 200 MonolithTM-hiomakonetta on jo toimitettu ympäri maailmaa.

Monolith perustusvapaa petirakenne

Herkules patentoi vuonna 2001 MonolithTM-teknologian. Kyseessä on petirakenne, joka ei tarvitse perinteistä perustusta alleen. Se perustuu monikerrosrakenteeseen, jossa ei ole metallista yhteyttä pohjametallilevyn ja sen päällä olevan valurautajohteiden välillä. Edellä mainittujen rakenteiden välissä oleva Hydropol®-erikoisbetonimassa imee ulkopuoliset värähtelyt itseensä ja tekee erillisen jousitetun perustuksen tarpeettomaksi.

MonolithTM-hiomakoneita on toimitettu jo yli 200 kpl maailmanlaajuisesti. Ne hiovat pienistä Sendzimir-valssaimen työvalsseista aina 150 t painaviin levyvalssaimen tukivalsseihin.  Suurin MonolithTM-hiomakone WS 1100 on otettu käyttöön vuoden 2019 aikana ja se hioo Suomessa olevalla asiakkaalla tukivalsseja laakeripesissään.

Katso video: Herkules WS 1100 Monolith

Monolith bed

HYÖDYT:

Yksinkertainen rakenne
Yksi yhtenäinen peti Hydropol®-erikoisbetonimassalla, jolla on kymmenenkertaa suurempi värähtelyn vaimennuskyky kuin valuraudalla, kaksi kertaa suurempi lujuus kuin valuraudalla ja on epäherkkä lyhytaikaisille lämpötilan muutoksille.

Perustuskulujen ja ajan säästö
Kun perustusta hiomakoneelle ei tarvitse rakentaa vaan se asennetaan suoraan hiomon lattialle, paljon kustannuksia ja aikaa säästyy. Käyttöönottoaika on muutamia päiviä, jolloin tuotannollinen toiminta voidaan aloittaa kahdessa viikossa hiomakoneen toimituksesta.

Tilansäästö ja joustavuus

Erillisen perustuksen puuttuminen tarkoittaa, että MonolithTMhiomakone voidaan asentaa mihin tahansa hiomossa. Kaikki kaapelit ja liitynnät voidaan viedä lattiatasolla, jolloin lattiaa ei tarvitse muokata.

Parempi suorituskyky

Ultrajäykän teräksen, graniittikomposiitin ja yksinkertaisen rakenteen uniikki yhdistelmä muodostaa vakaamman rakenteen kuin perinteisillä menetelmillä.

Pysyvä linjaus

Pedin vakaa rakenne ja lattiaan asennetut eristystyynyt tekevät linjauksesta pysyvän. Pedin uudelleen linjausta ei ole välttämätöntä tehdä enää vuosiin.

Pääomalle vastinetta

Yhden yhtenäisen kappaleen valmistus ja koneistus laskee olennaisesti kokonaisvalmistuskustannuksia. Säätö- tai vaaituskenkiä ja perustuksen värähtelynvaimentimia ei enää tarvita. Säästöt, jotka muodostuvat valmistuksessa, kuljetuksessa ja asennuksessa päätyvät asiakkaalle.

Ajan säästö
– Kokonaisen MonolithTM-hiomakoneen siirtäminen on puuttuvan perustuksen vuoksi yksinkertaisempaa
– Helppo asennus suoraan hiomon lattialle
– MonolithTM-kokonaisuus takaa elinikäisen linjauksen pysyvyyden
– Aikaa vievä pedin linjaus jää pois asennusaikana

Hiomakoneet kiinteällä hiomakelkalla

Hiomakoneet kiinteällä hiomakelkalla

Tarkkaan pienempien työvalssien hiontaan suunnitellut hiomakoneet, joissa työkappale liikkuu hionnan ja mittauksen aikana. Valssin pituus määrittelee työkappaletason pituuden. Tarkkuus perustuu liikkuvan työkappaletason suurempaan kosketuspintaan johteisiin, verrattuna liikkuvaan hiomakelkkaan.

Runsaasti jäykistetty rakenne takaa, etteivät värähtelyt vaikuta hiontaan. Hydrodynaamisen ja -staattisen johteiden voitelun yhdistelmä takaa tarkkuuden ja pitkän käyttöiän. Näiden symmetrisen kuorman jakautumisen ansiosta laite on täysin lämpöstabiili.

WS180

Tekniset tiedot:

– hiomakiven moottoriteho 10 – 60 kW
– työkappaleen maksimipaino 8 t
– työkappaleen maksimipituus 5000 mm
– työkappaleen maksimihalkaisija 800 mm (suuremmat halkaisijat mahdollisia)

Lisävarusteet:

– Mitta- ja tarkastuslaitteet
– Pyörrevirtamittaus (Eddy Current)
– Ultraäänimittaus koko valssin pituudelle
– RSIS-mittaus vaikeille virheille
– CBN-hionta Herkuleksen MACH-teknologialla
– Automaatio

Hiomakoneet liikkuvalla hiomakelkalla

Valssien hiontaan painoltaan muutamasta kilogrammasta aina 300 tonniin asti. Suuren aineenpoiston aikaansaaminen mahdollisimman lyhyellä hionta-ajalla saadaan käyttämällä hionnanaikaista mittausta. Tämän mahdollistaa markkinoiden suorituskykyisin ohjaus ja modernein mittaus. Erillisiä hiontojen välisiä mittausiskuja ei tarvita, vaan aineenpoisto ja profiili tiedetään jo hiottaessa valssia.

Runsaasti jäykistetty rakenne takaa, etteivät värähtelyt vaikuta hiontaan. Hydrodynaamisen ja -staattisen johteiden voitelun yhdistelmä takaa tarkkuuden ja pitkän käyttöiän. Näiden symmetrisen kuorman jakautumisen ansiosta laite on täysin lämpöstabiili.

WS600

Tekniset tiedot:

– hiomakiven moottoriteho 10 – 300 kW
– työkappaleen maksimipaino 300 t asti
– työkappaleen maksimipituus 18 000 mm
– työkappaleen maksimihalkaisija 3 000 mm (suuremmat halkaisijat mahdollisia)

Lisävarusteet:

– Mitta- ja tarkastuslaitteet
– Pyörrevirtamittaus (Eddy Current)
– Ultraäänimittaus koko valssin pituudelle
– RSIS-mittaus vaikeille virheille
– CBN-hionta Herkuleksen MACH-teknologialla
– Automaatio

Palvelut

Hiomon toiminnot ovat kriittisiä koko tuotantoketjun osana. Hiomakoneen tai kokonaisen automaattihiomon suunnittelu on erittäin vaativa ja aikaa vievä prosessi. Herkulekselta saa koko koko elinkaaren suunnittelusta, hankinnasta, asennuksesta, käyttöönotosta ja kouluksesta modernisointiin asti. Kohteen vaatimusten mukaan toteutettu ja hyvin huoltapidetty  hiomakone toimii luotetavasti jopa 50 vuotta.

– suunnittelu
– asennus
– käyttönotto
– koulutus
– huolto, huoltosopimukset
– varaosat
– modernisointi

Herules service

Asiantuntijat apunasi

Kuinka voisimme auttaa?

Saatat myös pitää...